Çalıştay
Çalıştayın Amacı
Ulusal ve uluslararası kriz bölgelerinde ilk yardım, resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılmaktadır. Akut müdahalelerin ardından düzenli olarak takip edilmesi ve desteklenmesi gereken dezavantajlı gruplar ortaya çıkmaktadır. Dezavantajlı gruplar içerisinde çocukların sosyal hayata entegrasyonu ve rehabilitasyonu önem arz etmektedir. İşbu entegrasyon ve rehabilitasyonun gerçekleştirilebilmesi akut mekân organizasyonu ile mümkündür. Çalıştayda yıkım sonrası şehirlerin yeniden inşa sürecinde dezavantajlı çocukların fiziksel ve zihinsel rehabilitasyonlarının mekân tasarımlarıyla sağlanması amaçlanmaktadır.
Çalıştayın Yöntemi
Eğitim:
Sunum ve panel aracılığıyla genel çerçeve çizilecektir. Konuşmalar belirlenen konuklar tarafından 15 dakikalık sunumlar olarak yapılacaktır.
Tespitlerin Yapılması:
Sunular ve kılavuz sorular ışığında ihtiyaç tespitlerinin yapılması beklenmektedir.
Tartışma - Fikir Alışverişi:
Grup çalışması halinde farklı masalarda gerçekleştirilecektir.
Teorik Üretim:
Sosyal bilimciler, sağlıkçılar ve tasarımcıların birlikte fikir üretimleri nihayetinde tasarı ve konseptlerini belirlemeleri beklenmektedir.
Pratik Üretim:
Tasarımcıların aktif rol aldığı bu safhada grupların konseptleri ile uyumlu tasarımlar ortaya koymaları beklenmektedir.
Sonuç:
Her bir grubun nihai tasarımlarını sunması beklenmektedir.
Program Akışı

Eğitimciler
Çalıştayımıza katkı sağlayacak eğitimcilerimiz

S.Aybüke Uygur
AID(Uluslarası Doktorlar Derneği)
Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Lisans tezinde “İnsani Diplomasi ve Yeni Sömürgecilik” ilişkisini inceledi. İstanbul’da sosyal uyum ve koruma projelerinde ve deprem bölgesinde uygulanan Psikososyal Destek Programlarında (MHPSS) proje koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Ege Sevinçli
Superpool
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2019’dan beri Superpool tasarım stüdyosunda çalışmaktadır. Ülkemizin oyun parkları özelinde ve uluslararası standartta ürün güvenlik denetimi hizmeti vermektedir.
Derya İyikul
NPGI Türkiye
İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık mezunu. 2019’da İTÜ’de Mimarlık yüksek lisansını tamamladı. Superpool Tasarım Stüdyosu’nun lider mimarı. Ayrıca Nordic Playground Institute Türkiye’nin ortaklığını yürütmekte.
Merve Özdemir
Uzman Psikolog
2012 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Klinik psikoloji alanında “Çocuk Merkezli Oyun Terapisinin Çocuklar Üzerindeki İyileştirici Etkisi” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılından bu yana terapist olarak çalışmaktadır. Aktif projeler, eğitim kurumlarına danışmanlık ve süpervizörlük alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
Mevlit Yurtseven
AID(Uluslarası Doktorlar Derneği)
2011 yılında kurulan Uluslararası Doktorlar Derneği’nin kurucu başkanıdır. Dernek din, dil, ırk, etnik köken ayrımı yapmadan tüm dünyada tıbbi çalışmalar yürütmektedir. 2011 yılında İstanbul’da kurulduğundan beri sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu coğrafyalarda sağlık yardımı ve destek faaliyetleri yürütmektedir.
Panelistler

Beyza Gürdoğan
Superpool
Kent tasarımcısı, mimar. Viyana Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu ve Hamburg Hafencity Üniversitesi'nde kent tasarımı yüksek lisansını tamamladı. 2017’den beri Superpool’da Urban95 programında program koordinatörü olarak çalışıyor.
M. Furkan Cinisli
Uzman Psikolog
2017 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden, 2018 yılında ise aynı üniversitenin Psikoloji Bölümünden mezun oldu. İlk yüksek lisansını 29 Mayıs Üniversitesi’nde tefsir alanında, ikinci yüksek lisansını ise İbn Haldun Üniversitesinde Klinik Psikoloji bölümünde tamamladı. 2022 yılında Melbourne Üniversitesi’nde Narrative Terapi ve Toplum Çalışmaları ile üçüncü yüksek lisansını tamamladı. Akademik ilgi alanları arasında Travma ve Teorik Psikoloji yer almaktadır. Psikoloji ve Psikoterapi Araştırmaları Derneği üyesidir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Mustafa Şirin
Çocuk Vakfı
İletişim alanında yüksek öğrenim gördü. 1977’de TRT’de görev aldı. Aynı kurumda radyo ve televizyon çocuk programları prodüktörlüğü ve danışmanlığı yaptı; yöneticilik görevlerinde bulundu. İstanbul Üniversitesi’nde (1986-1991) İletişim; Marmara Üniversitesi’nde (2008-2012) Çocuk Edebiyatı dersleri verdi. 1990 yılında Çocuk Vakfı’nı kurdu. Çocuk Edebiyatı, Çocuk Hakları, Çocuk Kültürü ve Sanatına yönelik çalışmalar içinde yer aldı. Türkiye’de ilk kez çocuk ve yetişkin delegelerin katılımıyla gerçekleşen I. İstanbul Çocuk Kurultayı’nı (2000) organize etti. Birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte yer aldı. Çocuk Edebiyatı Büyük Ödülü (2015) sahibidir.